Kulturaktiviteter på skolan

Kulturella inslag inom sång musik och teater har en given plats i Tallkrogens skolas dagliga verksamhet och i de traditioner skolan har.

Samarbete med verksamheter utanför skolans verksamhet har sedan tidigt 80-tal bedrivits med kulturskolans föregångare "Vår teater och Kommunala musikskolan". Dessa gick samman 1996 under samlingsnamnet Kulturskolan.

Sedan ett par år har skolan sin egen blåsorkester. För en av skolan subventionerad avgift får de barn som vill, med start i år tre, lära sig spela ett blåsinstrument och vara en del av orkestern. Förutom julkonserten i matsalen under jullunchen och en stor konsert på Farsta teater, syns och hörs orkestern då och då under året t.ex vid läsårsavslutning.

Lyssna gärna på klippen vi lagt ut här.

Läsåren 2013-2016 skapade elever från årskurs 5-6 tillsammans med musiklärare och lärare från kulturskolan en musikal som spelades upp på Farsta teater.

Kategorier: