Skolplattformen-Tallkrogen

Information om Skolplattformen och länkar

skolplattformen.stockholm.se

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för samtliga skolformer i Stockholms stad. Startsidan på Skolplattformen är anpassad för dig. Lärare och andra på skolan, till exempel rektor, publicerar information där.

Information om skolplattformen på stadens webbplats:

För pedagogerna innebär skolplattformen ett arbetssätt som stöttar den pedagogiska processen. Pedagogerna kan använda en yta för alla typer av arbetsuppgifter. Från planering till kommunikation samt samarbetet mellan kollegor.

För dig som elev blir skolplattformen ett redskap för att spara elevarbeten, ta del av uppgifter och samarbeta. Du ser relevant information så som nya uppgifter, schema, matsedel och nyheter från skolan. Det blir även lättare att få en överblick över din utveckling i skolan. Du kommer dessutom åt ditt skolarbete från dina privata enheter var och närsomhelst så länge du har internet.

För dig som vårdnadshavare kommer skolplattformen att göra att du kan följa ditt barn från förskolan till gymnasiet på ett och samma ställe och därmed få ökad insyn i verksamheten och barnets utveckling. Du ska få relevant information om nyheter och händelser från klass, fritidshem, ämnen och skolledning. Med appen kan du dessutom få notiser från skolan så fort något publiceras.

Hur har man byggt upp Skolplattformen?

Skolplattformen byggs upp av olika delar, så kallade moduler, som ska gå att byta och bygga vidare på när det uppstår nya behov i verksamheten i takt med att ny teknik blir tillgänglig. En modulbyggd plattform ger större frihet och flexibilitet i systemen och underlättar för verksamheternas fortsatta digitalisering.

Hur loggar jag in?

Skriv in adressen www.skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare  i din webbläsare. Du identifierar dig med BankID.

Instruktionsfilm - logga in som vårdnadshavare på video.stockholm.se

Information om och länk till flera korta filmer om Skolplattformen från Stockholms stad  finner du här.

För dig som vårdnadshavare finns en app där du kan få notiser från skolan, när de publicerar information på Skolplattformen. Appen hittar du i App Store eller i Google Play.

Lär dig mer om appen och se vilka aviseringar du kan få.

Fler användbara länkar för vårdnadshavare:

Uppdatera_mina_sidor_vh.pdf

skolplattformen_brev_till_vh.pdf

Kortfilm om Skolplattformen

Support för vårdnadshavare:

Stöd med vårdnadshavärenden
Om du som vårdnadshavare har frågor som rör ditt eget användande t.ex. "hur loggar jag in som vårdnadshavare", "var hittar jag information om..." eller med frågor kopplat till åtkomst så kan du kontakta vårdnadshavarsupporten måndag -torsdag kl.07.00-16.30, fredag 07.00-16.00 via telefon 08-508 11 552 eller via e-post support.skolplattformen@stockholm.se

Stöd med elevärenden
Du som vårdnadshavare till omyndiga barn kan även rapportera ärenden åt ditt barn måndag-söndag kl.07.00-22.00 genom att ringa tel. 020-33 09 00 eller skicka e-post till elevsupport@edu.stockholm.se

Obs! För att supportdesken ska kunna hjäpa vårdnadshavare med ett elevärende måste desken kunna identifiera eleven genom elevens användar-id. Om du eller ditt barn inte vet vilket användar-id:t är, så går det att söka fram på elevdatorn i datorns startmeny under "Din kontoinformation".

Genom att kontakta elevsupporten kan vårdnadshavare få hjälp med teknisk felsökning och med frågor av typen "hur gör man", däremot kan supportdesken inte hjälpa rörande t.ex. lösenord för eleven. För lösenord måste eleven eller vårdnadshavaren kontakta den egna skolan.

Stadens webbplats support för vårdnadshavare https://www.stockholm.se/ForskolaSkola/Skolplattformen/Support-for-vardnadshavare/

Knep att ta sig vidare vid vanligt förekommande inloggningsproblem: instruktion_knep_inloggningsproblem_for_vardnadshavare.pdf

Supportguide för vårdnadshavares kontaktsida i skolplattformen :  http://supportguider.stockholm.se/2990.guide

Support elev